maanantai 3. huhtikuuta 2017

Millainen retkeilijä sinä olet?

Kävin tänään laavulla. Se ei ole varmasti kenellekään yllätys. Tällä kertaa retkestä ei jäänytkään  hyvä mieli. Näytänpä jotain.
Elävästä koivusta oli revitty tuohta sytykkeeksi, ja kirvestä apuna käyttäen vielä lohkottu paloja koivusta ja muistakin puista. Kataja oli katkaistu, ja oksia oli levitelty sinne tänne. Roskia ei onneksi ollut, mutta lasinsiruja rannasta löytyi. 

Aika surullinen näky, eikö? Kyseessä on luonnonsuojelualue. 

On vaikea ymmärtää moisia tekoja. Kenellä on tarve tuhota luontoa? Paikka on kiva ja suosittu mm. perhekohteena. Eikä tämä ole ainut raiskattu kohde suomessa, kyllä tuhojen tekijöitä löytyy joka paikasta. 

Kysymys kuuluukin, millainen retkeilijä sinä olet? 

Muistathan, että kaiken minkä viet luontoon, myös tuot pois. Jos aikomuksenasi on tehdä tulet laavulla, voit ottaa mukaan omia sytykkeitä, elävistä puista niitä ei saa repiä. Huomioithan myös, ettei metsäpalovaroitus ole voimassa. 

Jos laavulla on valmiita puita, kirves on tarkoitettu vain niiden pilkkomiseen. Laitathan välineet myös paikoilleen, että muutkin ne löytävät. Luulisi, että nämä ovat päivänselviä asioita kaikille, mutta näin ei valitettavasti ole. 

On hyvä myös kotona puhua lasten ja nuorten kanssa retkeilyn säännöistä. Lapsia ja nuoria kannattaakin ottaa mukaan retkille, näin opitaan kunnioittamaan luontoa esimerkin avulla. Jokamiehen oikeudet voi myös jokainen lukaista muistin virkistykseksi, myös aikuiset!Onneksi kauniitakin maisemia riitti. Pidetään yhdessä retkialueet siistinä ja luonto vahingoittumana. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sinun viikonloppusi - hiljaisuuden retriitti

"Sinun viikonloppusi -hiljaisuuden retriitissä" saat keskittyä vain ja ainoastaan itseesi. Voit istua valmiiseen ruokapöyt...