lauantai 15. heinäkuuta 2017

Käpylammas lainehilla

Tuli tässä loppuviikosta fiilis, että on pakko päästä tulille. Yön yli retki ei juuri nyt onnistu, niin lähdettiin nuorimman poikani kanssa lähilaavulle viettämään päivää. Eikä turha päivä ollutkaan. Aurinko helli, hyttysiä ei ollenkaan ja saatiin viettää aikaa ihan kahden. Eikä tarvittu kännyköitä viihdyttämään. Viimeksi kirjoitin siitä, kun ihmisillä on aina kiire ja kännyköissä sovellukset rallattaa koko ajan. Niin on myös lapsilla. Laavulla laitoin tarkoituksella kännykän äänettömälle ja pojan puhelin oli kotona. Parhaimmillaan luontoretki on lähes ilmaista huvia, eväät haettiin kaupasta ja ajettiin n.12 km päähän Karhulammen laavulle. Eväiksi riittää myös aivan hyvin kotona tehdyt leivät ja vaikka hedelmä. Juomista ei pidä unohtaa. Mutta koska halusin tehdä ruoan nuotiolla, niin me ostettiin molemmille grillattavaa. 

Pojalle kepakoita ja tomaattia


Itse halusin tomaatin juustotäytteellä

 
Ja vähän lihaakin..


Syömisen jälkeen tehtiin parit kaarnalaivat ja poika innostui tekemään myös käpylampaan. Oli mukava nähdä miten lapsi innostuu pienistä asioista, eikä tosiaan tarvitse mitään kalliita huvituksia. Puukon käyttöäkin on hyvä opettaa lapsille. Aluksi kannattaa katsoa vierestä ja näyttää oikeat otteet ja kertoa miten puukon kanssa ollaan. Vuollaan itsestä ja kaverista poispäin. Eikä missään nimessä juosta puukko kädessä. Pienistä jutuista on hyvä aloittaa, esimerkiksi makkaratikku. 


Tässä valmistuu kaarnalaivaan masto

KaarnalaivatLuonnosta löytyy tutkittavaa aina. Vaikka kävelisit samaa polkua viikottain, niin aina polun varrelta löytyy jotain uutta. Jos vaan pitää silmät auki. Me pysähdyimme tutkimaan kihokkeja, lapsista on aina yhtä jännää, että kihokki on lihansyöjäkasvi. Näimme muutaman mielenkiintoisen sudenkorennon, sinisiipiä, hämähäkkejä ja paljon muita kasveja ja otuksia. Eikä maksanut mitään. Päinvastoin. Se oli sitä laatuaikaa. Yhdessä tekeminen ja tutkiminen. Siinä tapahtui oppimista, puolin ja toisin. Ja mikä parasta, meillä ei ollut kiire mihinkään. Me vaan olimme. Yhdessä.

Hyviin eväisiin kuuluu tietty vähän herkkujakin. Meillä oli termareissa kaakaota ja cappuccinoa. Niiden kanssa herkuteltiin munkkipossuilla ja pipareilla. Nam! Melko täydellinen kesäpäivä! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sinun viikonloppusi - hiljaisuuden retriitti

"Sinun viikonloppusi -hiljaisuuden retriitissä" saat keskittyä vain ja ainoastaan itseesi. Voit istua valmiiseen ruokapöyt...